Friday, February 12, 2010

cuti oH cuti..Budu Oh buDu..


happy holiday -------------> tahun baru cina------> selamat bercuti 1 MALAYSIA..


cuti............ suka cuti......maybe ada yang xsuka cuti..tapi bagi aku..i need holiday..time to rest n back my home...dah 2bulan xbalik..semangat berkobar-kobar nie....nak makan masakan kat rumah...lebih2 budu..hahaha..2bulan tak makan budu nie.. bukan apa..tak best makan sorang2...
info :

Budu atau sos bilis yang berasal dari negeri sebelah pantai timur Malaysia ini mendapat perhatian dan menjadi kajian para ahli pemakanan berkhasiat Jepun, Amerika Syarikat, Australia, New Zealand dan Jerman.
Penemuan baru-baru ini membuktikan kandungan budu memiliki gluthaione sebagai bahan antioksidan, mengeluarkan sisa toxic dan meningkatkan daya tahan tubuh (immune) yang dapat memerangi pelbagai penyakit merbahaya dan menghalang kanser.Kenyataan ini bagaikan satu kejutan bagi golongan yang selama ini memperlekehkan kewujudan budu yang dianggap makan “kuno”. vitamin yang terdapat pada budu iaitu, vitamin larut air (vitamin B kompleks) dan vitamin larut lemak (vitamin A, D, E dan K).
more info..sila tengok di link ini ye...http://www.emocutez.com


aii...sebenarnya banyak kerja yang tak beres lagi ni..ni la aku..orang yang tak fokus..hurmm..kena ubah sikap nie...slow2..biasa laa...perempuan nafsunya banyak..nak itu nak ini..nak beli itu nak beli ini..tapi itulah specialnya wanita..

~ Seorang wanita umpama sekuntum bunga di taman,
segar mewangi dipelusuk dunia setulus kasih sesuci embun,
lembut wanita kerana senyumannya,
cekal wanita kerana beraninya,
patuh wanita kerana setiannya,
sabar wanita kerana imannya,
kasih wanita kerana belaiannya,
lemah wanita kerana air matanya,
ikhlas wanita kerana simpatinya,
pendam wanita kerana cemburunya,
sayang wannita kerana sifat keibuannya,
TANPA WANITA LELAKI LEMAH..
& KERANA WANITA JUGA LELAKI BISA KALAH.. ~A man gives many question marks, however, a woman is a whole mystery...lastly..selamat bercuti dan bereskan kerja yang tak beres..http://www.emocutez.com

No comments:

Post a Comment